Föreläsningar & Workshops

Varmt välkommen att kontakta Erik Bring!

Erik Bring drabbades hårt av en av vår tids vanligaste folksjukdomar, psykisk ohälsa. Efter att ha lidit av panikångest, smärtor i magen och sömnsvårigheter fastnade han tillslut på botten av en depression. Lyckligtvis slutade in berättelsen där utan efter en tid av tvångsvård inom psykiatrin påbörjade han vägen tillbaka och vidare i livet. Idag brinner Erik Bring för att inspirera och ge hopp. I sina föreläsningar berättar han öppenhjärtigt och med humor vad det som fick det att vända för honom och vad han tror att han hade behövt där ner på botten. Han bidrar även med konkreta verktyg hur du dagligen kan arbeta med att förbättra din och omgivningen psykiska hälsa. 

Därför ska du boka en föreläsning med Erik Bring 

  • Inspiration och hopp för att förbättra den psykiska hälsan 
  • Konkreta verktyg hur du som individ och organisation kan främja din och omgivningen psykisk hälsa 
  • Främja ett positivt arbetsklimat med minskad sjukskrivning och mer motiverad personal

“Du är inte ensam och det finns en väg tillbaka!” 

Erik Bring är artist och föreläsare och har en kandidatexamen som ingenjör och en inom psykologi. Under perioden när han själv mådde dåligt fascinerades han över hur svårt det var att hitta rätt hjälp och få stöd från samhället och omgivningen. Hans upplevelse var att fokuset ofta låg på att hitta och symtomlindra det sjuka i individen, istället för att ta hänsyn till helhet och fokusera konkret på vad som kunde göras för att må bättre. Det blev startskottet för hans resa att hitta och praktisera verktyg för psykisk hälsa, konsten att må så bra som möjligt även när världen gungar. 

Att den psykiska ohälsan ökar i Sverige rapporteras i allt större utsträckning. Men varför vänta till det är försent? Det är något Erik Bring vill ändra på och istället arbeta förebyggande, med fokus på välmående som är en viktig skyddsfaktor.  Ett exempel är när han föreläste för nya ingenjörsstudenter på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

“Under studierna kommer ni att lära er att tänka snabbt, kreativt och lösningsorienterat, vilket kan ses som en gaspedal. Mitt råd är att ni även tar er tid att hitta verktyg för att varva ner. För om ni bara gasar utan att ha möjlighet att bromsa är risken stor att ni förr eller senare kör in i väggen. Det är därför viktigt att hitta en bra balans i livet”.

Vill du och din organisation arbeta förebyggande och för psykisk hälsa? Tveka inte att ta ett steg på vägen och boka en föreläsning eller workshop med Erik Bring!

Kontakt: info@erikbring.se

Föreläsningen bjöd på en bra mix av erfarenhet, kunskap, konkreta verktyg och praktiska övningar. Den underlättade för “lära känna processen” och öppnade upp för samtal.  -Katarina, KFUM Ängsholmen

Exempel på tidigare föreläsningar:

Kungliga tekniska högskolan (KTH), Statistiska Centralbyrån (SCB), Axians, KFUM, Mental Health Evening 2019